Maurtua

Maurtua er en småbarnsavdeling med 13 barn fra 11 mnd - 3 år. Vi holder til i 1 etg på venstre side. Velkommen til oss!

På Maurtua preges dagene av sosialt samspill, lek og hverdagsaktiviteter. Mye av dagens innhold vil naturlig være knyttet til omsorg og samspill ved måltider, stellesituasjoner og på- og avkledning. Rutinesituasjoner gir barna trygghet og gjør dagene i barnehagen forutsigbare. Vi finner læring i alle slike situasjoner og også i spontane «her-og-nå-situasjoner». Gjennom uka har vi flere ulike aktiviteter; formingsaktiviteter, turdag, musikk og dans, samlingsstunder, variert lek i grupper og rikelig med frilek ute og inne. Vi er, med få unntak, ute minimum èn gang i løpet av dagen. Vi deler ofte barna inn i to aldersgrupper, både under frilek og andre aktiviteter. Hver måned har vi et gjennomgående tema som vi knytter ulike aktiviteter til.
 
På en småbarnsavdeling skjer læringen hovedsakelig gjennom lek og samspill med andre, samt gjennom rutinesituasjoner, gjennom spontane situasjoner og i planlagte voksenstyrte aktiviteter. Samspillet mellom barn og voksne på Maurtua skal være preget av trygghet, respekt, glede, lek og mestring.

Pedagogisk leder 100% - Madeleine Bjerke/Karina Steen
Barne og ungdomsarbeider 100% - May Elisabeth Stendal
Barne og ungdomsarbeider 80% - Fatma Tufecki
Barne og ungdomsarbeider 30% - Sigrun Bjørkøy

Dagsrytmen på Maurtua:

07.00 Barnehagen åpner

08.15 Frokost (med medbrakt mat)

09.30 Kjernetid/aktiviteter/utetid starter

11.00 Varm lunsj

11.45 Hvilestund

14.00 Samlingsstund

14.30 Mat/frukt (medbrakt mat, vi serverer frukt)

17.00 Barnehagen stenger

Ukeplan

Mandag: Utedag
Tirsdag: Temadag
Onsdag: Turdag
Torsdag: Temadag
Fredag: Åpen dag

Kjernetid
Kjernetida starter kl. 09.30, da begynner vi med ulike aktiviteter eller går på tur. Det er derfor viktig at barna blir levert før dette tidspunktet. Gi beskjed før kl.09.30 på MyKid dersom dere ikke kommer eller kommer seinere. Fordi noen hviler lenger enn andre og barna blir hentet til ulik tid, foregår det meste av kjernetida før lunsj og hvilestund.
 
Turdag
Onsdager er turdag, da går vi turer i nærmiljøet. Vi er ofte og kikker på hestene i stallen, eller vi går til ulike lekeplasser og skogsområder i nabolaget. På turdagen må barna ha med seg sekk med matboks og drikke i. Vi spiser som regel lunsj ute på turdagen, derfor henges sekkene opp på knaggene ute ved levering (ikke nødvendig på kalde vinterdager). Ute på tur er det også hyggelig med noe ekstra godt i matboksen, f.eks. litt bær, frukt, rosiner eller en liten kjeks. På kjølige dager er det også godt med litt varmt å drikke.
 
Skiftetøy
I kurven med skiftetøy må barnet ha:

 • Bukse
 • Genser / trøye
 • Sokker
 • Strømpebukser/stillongs
 • Truser/bodyer

Helst et par av hvert plagg.
 
I tillegg må dette finnes på plassen (alt etter årstiden):

 • Lue (en tykk og en tynn)
 • Votter (til vinterbruk og til vår / høst)
 • Hals / buff (ikke skjerf)
 • Ullsokker
 • Ullgenser / flisgenser
 • Ullbukse / flisbukse
 • Vinterdress / tynnere dress/overtrekksklær til vår og høst
 • Regntøy
 • Vintersko / cherrox / støvler / andre sko

På våren og høsten er det ekstra viktig med mye skift, godt regntøy og støvler!
Vi ber også om at alt av klær og sko merkes med navn slik at vi vet hvem som eier hva – dette er veldig viktig!

Bursdag
Bursdager markeres med flagg, krone, sang og magisk bursdagsboks. Under bursdagssamlingen sitter bursdagsbarnet på bursdagsstolen med kappe og krone. Vi synger bursdagssang og barnet får velge hvilke andre sanger vi skal synge. Vi sender opp raketter og tenner tryllelys.